Богуслаєв стверджує, що заява прокуратури про непридатні вертольоти - помилка

Богуслаєв стверджує, що заява прокуратури про непридатні вертольоти - помилка

Ексклюзив
Укрінформ
Народний депутат В'ячеслав Богуслаєв - президент і генеральний конструктор АТ "Мотор Січ" стверджує, що заява військової прокуратури Південного регіону України про постачання Міноборони непридатних вертольотів - помилка.

Так він прокоментував кореспондентові Укрінформу  інформацію, розміщену на сайті прокуратури.

"Ця заява - помилка: військова прокуратура просто поки що не розібралася у тому, що вертольоти бувають різні. Наприклад, транспортно-десантні вертольоти, згідно з техзавданням, не можуть мати й не мають устаткування й технічних характеристик бойових вертольотів. Вони призначені для інших цілей: для перекидання бойової сили й саме цим характеристикам мають відповідати, і відповідають.  Прокуратура просто поки що у цьому не розібралася, розбереться і все буде нормально", - сказав Богуслаєв.

У керівництві АТ "Мотор Січ" також уточнили, що підприємством у Міноборони у 2010 році було закуплено кілька вертольотів у неробочому стані, які були модернізовані у транспортно-десантні вертольоти.

"У 2010 році нами були закуплені вертольоти у неробочому стані - вони не літали. Ми їх модернізували: поміняли двигуни, поміняли устаткування й так далі - фактично зробили транспортно-десантні вертольоти, які саме в якості таких у 2014-2015 рр. і були поставлені Міноборони", - повідомив Укрінформу директор АТ "Мотор Січ" зі зв'язків з громадськістю Анатолій Малиш.

Нагадаємо, військова прокуратура Південного регіону України на офіційному сайті розмістила інформацію про те, що "посадовці Міноборони двічі закупили непридатні для бойових дій вертольоти".

Згідно з текстом повідомлення, "у відповідність з держсконтрактом, укладеним між ПАТ "Мотор Січ" і  Міністерством оборони України, для Збройних сил України закуплено вертольоти, які не придатні для використання у військових цілях. Більше того, за своїм технічним станом і устаткуванням вони не можуть виконувати завдання за призначенням".

У повідомленні військової прокуратури також зазначається, що "ці ж вертольоти були реалізовані Міноборони України цьому підприємству в 2010 році, як військове майно, не придатне до використання". І вказується, що "посадовцями військової частини ці вертольоти були прийняті й поставлені у штат частини". За інформацією військової прокуратури, таким чином державі було нанесено збитків на суму около12,7 млн грн

У зв'язку з виявленням цих фактів, Військова прокуратура Херсонського гарнізону відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України - "Недбале відношення до військової служби".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-