До керівників

До керівників "Укргазбанку" прийшли з обшуками - знайшли зброю та гроші

Фото
Укрінформ
Департамент у сфері економіки ГПУ разом з Нацполіцією та СБУ провели обшуки у справі привласнення 3,2 млрд грн кредитних ресурсів Укргазбанку.

Про це написав у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Схема банальна - кредит надавався підконтрольній структурі, а підконтрольний оцінщик завищував заставу в 10! разів. В ході обшуків вилучена документація, зброя з глушниками та 600 тис. дол, нажитих непосильним трудом оцінщика", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ пояснили деталі спецоперації в рамках розслідування кримінального провадження за фактами привласнення кредитних коштів службовими особами АБ "Укргазбанк" у розмірі 140 млн грн.

"На підставі дозволів слідчого судді, у кримінальному провадженні проводяться обшуки за 9 адресами, а саме: в офісних приміщеннях суб'єктів господарювання, задіяних в злочинній схемі виведення коштів, за місцями проживання та реєстрації директорів, їх засновників, незалежного оцінювача акредитованого у АБ "Укргазбанк" та службових осіб банківської установи", - зазначили у відомстві.

У прокуратурі повідомили, що крім первинної документації, яка і підтверджує факт вчинення злочину, за місцями проведення обшуків виявлено та вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї з глушниками, набої та магазини до неї, а також у банківській скриньці незалежного оцінювача, який проводив оцінку заставного майна, вилучено грошові кошти.

"Службовці АБ "Укргазбанк" умисно надали підконтрольному суб'єкту господарювання кредит у розмірі 100 млн грн, який не повернуто під заставу власного майна - нежитлового будинку, вартість якого за пособництва незалежного оцінювача, акредитованого у АБ "Укргазбанк", штучно завищено майже в десять разів. У момент приватизації будинок оцінено у розмірі 14,2 млн грн, а вже на період надання кредиту у розмірі 149,8 млн грн. Використовуючи зазначену шахрайську схему, аналогічним шляхом з АБ "Укргазбанк" виведено майже 3,2 мільярди гривень", - резюмували у прокуратурі.

Наразі досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-