Президент: Маємо вдосконалити підтримку АТОшників і переселенців з інвалідністю

Президент: Маємо вдосконалити підтримку АТОшників і переселенців з інвалідністю

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що сьогодні є необхідність в удосконаленні системи підтримки учасників АТО, цивільних постраждалих та внутрішньо переміщених осіб, які отримали інвалідність.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками громадського руху людей з інвалідністю, інформує прес-служба глави держави.

Так, за словами Президента, наразі існує потреба в удосконаленні системи підтримки учасників АТО, цивільних постраждалих та внутрішньо переміщених осіб, які отримали поранення, контузію, травму чи захворювання, що призвели чи можуть призвести до інвалідності.

Порошенко підкреслив, що потрібно "забезпечити реабілітацію, адаптацію та працевлаштування демобілізованих учасників антитерористичної операції з інвалідністю".

Водночас він висловив упевненість, що і уряд, і парламент здійснять усі необхідні кроки для вирішення питань, які стосуються забезпечення, охорони та захисту прав учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, цивільних постраждалих та пересічних громадян з інвалідністю.

"Повернувшись на шлях економічного зростання, Україна зможе забезпечити і повернути свій борг як держава громадянам з інвалідністю. Бо, змінюючи ставлення до людей з інвалідністю, ми змінюємо себе і, передусім, змінюємо державу", - наголосив глава держави.

При цьому він додав, що учасники АТО, які, виборюючи незалежність, отримали важкі поранення і втратили кінцівки, українські паралімпійці, що здобули цього року грандіозну перемогу і прославили Україну, внутрішньо переміщені особи з інвалідністю, яким набагато важче, ніж всім іншим, обживатися на нових місцях, не здаються за жодних обставин і власним прикладом надихають багатьох інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-