Президент підписав указ про посилення прав людей з інвалідністю

Президент підписав указ про посилення прав людей з інвалідністю

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав указ "Про створення умов для реалізації прав людьми з інвалідністю", спрямований на посилення прав людей з особливими потребами в Україні.

Підпис під документом Глава держави поставив під час зустрічі з представниками громадського руху людей з інвалідністю, інформує прес-служба Президента.

"Такі дефініції, як рівноправ'я, інклюзія, універсальний дизайн, доступність мають стати абсолютно відправними точками для кожного високопосадовця, кожного державного службовця, для всіх без винятку пересічних громадян України", - сказав Порошенко.

Він також наголосив, що основна мета указу - змінити ті традиції, які все ще існують у нашій державі по відношенню до людей з інвалідністю. За його словами, положення документа охоплюють основні сфери життєдіяльності людей з інвалідністю та всі їхні категорії.

Серед кроків, які необхідно зробити задля реалізації поставленої мети, Президент назвав першочергове посилення відповідальності за порушення прав і законних інтересів людей з інвалідністю, формування у свідомості громадян толерантного ставлення до людей з інвалідністю, поліпшення рівня та якості забезпечення людей з інвалідністю медичними та реабілітаційними послугами.

"І коли ми говоримо про європейську інтеграцію, ми всі маємо розуміти, що це є і шана, повага та захист інтересів людей з інвалідністю, а не просто начепити синій прапор із зірками. Бо реформи, обличчя країни починається в першу чергу з кожного з нас", - підкреслив глава держави.

У свою чергу Уповноважений Президента з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич назвав документ "найбільш системним і комплексним" із тих, які були до цього часу підписані щодо питань людей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-