ДСНС попереджає про хуртовини, ожеледицю та пориви вітру

ДСНС попереджає про хуртовини, ожеледицю та пориви вітру

Укрінформ
9 грудня в Україні пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця.

Про це інформує прес-служба ДСНС.

"9 грудня в Україні пориви вітру 15-20 м/с, в Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та в гірських районах місцями 25 м/с; вночі та вранці в Чернігівській , Сумській, Полтавській, Черкаській, Харківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях ожеледь, на дорогах ожеледиця, в Луганській, Донецькій та Харківській областях місцями сильні опади, хуртовини", - йдеться у повідомленні.

ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці: не ходити попід розлогими деревами, триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Водіям варто пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці, попереджають надзвичайники.

Також сьогодні по північних районах Чорного моря, по Азовському морю, в портах Маріуполь та Бердянськ очікується посилення вітру до 30 м/с, висота хвиль на Чорному морі сягатиме 30-50 дм, спостерігатиметься обледеніння суден.

"Вранці 9 грудня по північних районах Чорного моря, по Азовському морю, в портах Маріуполь та Бердянськ очікується посилення південно-західного вітру 25-30 м/с, висота хвиль на Чорному морі 30-50 дм, на Азовському 15-20 дм, у відкритому морі до 25 дм, повільне обледеніння суден; висота хвиль в портах 13-15 дм", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-