Екс-голова правління

Екс-голова правління "Сумихімпром" отримав підозру в розтраті на 93 мільйони

Укрінформ
Прокуратура Сумської області повідомила про підозру в розтраті майна колишньому голові правління "Сумихімпром". 

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Слідчим відділом прокуратури Сумської області на підставі зібраних доказів 6 грудня 2016 року колишньому голові правління, а на даний час керуючому санацією Публічного акціонерного товариства "Сумихімпром", повідомлено про підозру в розтраті майна підприємства у спосіб придбання сировини за завищеними цінами та безпідставного витрачання коштів на оплату юридичних послуг", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що сума збитків, заподіяних підприємству, 99,9% статутного фонду якого належить державі, складає 93 млн грн.

У зв’язку з відсутністю вказаної службової особи в Україні в порядку ст. ст. 111, 135 КПК України повідомлення про підозру вручене адміністрації Публічного акціонерного товариства «Сумихімпром» та житлово-експлуатаційній організації за адресою його проживання в м. Суми.

Водночас, 7 грудня 2016 року слідчим суддею задоволено клопотання прокуратури та надано дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також представнику Укрбюро Інтерполу прокуратурою вже надіслано на виконання постанову слідчого про оголошення в розшук керуючого санацією ПАТ «Сумихімпром».

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-