Порошенко заявив про необхідність толерантного ставлення до людей з інвалідністю

Порошенко заявив про необхідність толерантного ставлення до людей з інвалідністю

Укрінформ
В Україні є міцний правовий і ментальний фундамент для розбудови держави, в якій гарантовано гідне життя для всіх і кожного, зокрема для людей з інвалідністю.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко у зверненні з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.

"Із часу набуття Україною незалежності і влада, і громадянське суспільство працюють над розбудовою держави справедливості та гідного життя для всіх і кожного, зокрема для людей з інвалідністю. І сьогодні для цього є міцний правовий та ментальний фундамент", - зазначив глава держави.

Він підкреслив необхідність сформувати у свідомості толерантне ставлення до наших громадян, які мають особливість, пов’язану з інвалідністю.

Глава держави звернувся до громадян з інвалідністю: "Ви – рівноправні члени соціуму... Ви щодня підтверджуєте Україні та всьому світу, що інвалідність не є перешкодою ані на шляху до самовідданого захисту Батьківщини, ані у значних спортивних, наукових та інших досягненнях".

Водночас Президент констатував, що "поки що українське суспільство та влада перебувають на шляху визнання цінності кожного з вас, вашої сміливості, мужності, патріотизму та здібностей в усіх сферах життя".

Окремо він віддав глибоку шану тим чоловікам і жінкам, які отримали інвалідність під час захисту України на Сході. "Держава усвідомлює свій обов’язок забезпечити вам можливість повною мірою користуватися тими правами й свободами, за які ви боролися та які самовіддано захищали. Запевняю, що кожен із вас може розраховувати на підтримку держави", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-