Справи Майдану: столичний суд спростовує закиди Горбатюка про затягування

Справи Майдану: столичний суд спростовує закиди Горбатюка про затягування

Укрінформ
У Шевченківському районному суді столиці спростовують заяву керівника Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка про затягування судами розгляду "майданівських" справ. 

Відповідна інформація розміщена на сайті Судової влади. 

"За словами Горбатюка С.В., суди саботують розгляд справ, у тому числі – за фактом злочинів проти активістів Євромайдану. За його словами, кримінальну справу відносно колишнього керівника Київської держадміністрації Попова О.П. направлено до суду в лютому 2015 року, однак протягом 1 року 9 місяців ніхто не поспішає призначати засідання і слухати справу. Проте наведені дані є неправдивими та відверто не відповідають дійсності", - йдеться у повідомленні.

У Шевченківському райсуді зазначили, що здійснюють розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього голови КМДА Олександра Попова у незаконному перешкоджанні проведенню вуличних походів і демонстрацій та перевищенні влади.

Станом на 28 листопада 2016 року проведено 42 судових засідання та допитано 34 потерпілих, враховуючи, що допит одного потерпілого триває близько 2 годин.

Крім того, велика кількість потерпілих через незадовільний майновий стан не має можливості з'явитися на судові засідання, тому судом їх допит здійснюється в режимі відеконференції з Хмельницьким міськрайонним судом, Залізничним районним судом м.Львова, Рівненським міським судом Рівненської області та Маньківським районним судом Черкаської області.

"Щодо кримінального провадження відносно колишніх керівників спецпідрозділу "Беркут" Дидюка А.В., Тягнирядна М.М., Антонова Є.Ф. та Шевченка Ю.І. у незаконному перешкоджанні проведенню вуличних походів та демонстрацій та перевищенні влади, то судові засідання відбуваються щосереди. На сьогодні відбулося 31 судове засідання, під час яких допитана частина потерпілих. Крім того, не всі потерпілі є мешканцями м.Києва та Київської області, серед них є потерпілі, які не мають можливості прибути в судове засідання до м. Києва, їх допит проводиться в режимі відеконференції з Галицьким та Залізничним районними судами м.Львова", - наголошують у суді.

"Таким чином, інформація керівника департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури України Горбатюка С.В. про хід судового розгляду вищевказаних кримінальних проваджень спотворює фактичний стан справ. Суд констатує, що виступ працівника Генеральної прокуратури України є намаганням дискредитувати судову владу в очах громадськості", - резюмували в Шевченківському райсуді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-