Автомайданівці під ГПУ вимагають припинити тиск на активістів

Автомайданівці під ГПУ вимагають припинити тиск на активістів

Укрінформ
Активісти громадського об'єднання Автомайдан підготували заяву на ім'я Генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою припинити тиск на учасників своєї організації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На акцію під ГПУ зібралося близько двох десятків активістів. За словами адвоката Автомайдану Романа Маселка, акція біля Генпрокуратури пов'язана з обшуками у квартирі активіста організації Миколи Сідоркіна 24 листопада. Він брав участь у проекті ГО - «PROSUD» - у напрямку дослідження способу життя голови Голосіївської райсуду Києва Олени Первушиної.

Як поінформував Маселко, «PROSUD» зацікавила е-декларація судді, в якій вказана відсутність квартири і машини. Активісти «PROSUD» помітили, що у Первушиної є будинок і машина у користуванні. Сідоркін брав участь у цьому розслідуванні.

24 листопада працівники військової прокуратури провели обшук у квартирі Сідоркіна, звинувативши його у переслідуванні Первушиної.

«Після закінчення обшуків силовики нічого у мене не вилучили, кримінальної справи проти мене також не порушили», - повідомив Сідоркін.

Як наголосив Маселко, активісти Автомайдану  вимагають від Генпрокурора надати роз'яснення щодо подій 24 листопада і припинити тиск на автомайданівців.

«На наше переконання, дії військової прокуратури є необгрунтованими і незаконними. Ми подаємо заяву до ГПУ на ім'я Луценка з вимогою пояснити обшук Сідоркіна і вимагаємо припинити тиск на наших активістів. Також ми передамо матеріали розслідування про Первушину до НАБУ, щоб вони звернули на це увагу», - підкреслив Маселко.

Він додав, що вони не очікують миттєвої реакції на свою заяву, але готові боротися до кінця.

Фото: 24 канал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-