Кремль досі веде війну, щоб знищити українців як націю - СБУ

Кремль досі веде війну, щоб знищити українців як націю - СБУ

Звернення
Укрінформ
Сьогодні московська влада, як і 80 років тому, веде неоголошену знекровлюючу війну, метою якої є знищення українців як нації.

Про це йдеться у зверненні керівництва Служби безпеки України з нагоди Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні.

"Жахлива наруга над цілою нацією приголомшує масовістю та методичністю, кількістю спричинених жертв. Рахунок заморених голодом до смерті йшов на мільйони. Ці безневинні втрати чорною смугою пройшли крізь наступні покоління українців, закарбувалися в їх генетичній пам’яті. Але не менш страшним за сам Голодомор є потуги московської влади приховати цей злочин і зробити вигляд, що нічого не сталося. Позбавити український народ пам’яті, гідності та патріотизму намагався не лише тодішній тоталітарний режим - цього прагнуть і його сучасні російські послідовники. Як і 80 років тому, вони ведуть неоголошену знекровлюючу війну, метою якої є знищення нас як нації", - йдеться у зверненні.

Наголошується, що перемогти в цій боротьбі з Кремлем - обов’язок українців не тільки перед попередніми, а й перед прийдешніми поколіннями.

"Тому перемогти в цій боротьбі - наш святий обов’язок не тільки перед попередніми, але й прийдешніми поколіннями українців. Запорука нашої перемоги - світла та невмируща пам’ять про жертв голодоморів - геноцидів. Їх сумна доля доводить, що вільно говорити про власну історію можемо лише тоді, коли маємо незалежну демократичну державу, яка сповідує цінності свободи та рівності", - йдеться у зверненні.

"Зробимо все, аби зберегти суверенітет і територіальну цілісність Батьківщини, убезпечити її від нових тоталітарних посягань та імперіалістичних експериментів", - зазначає керівництво Служби безпеки з нагоди Дня пам’яті жертв Голодоморів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-