Прокуратура вимагає взяти під варту вчительку, підозрювану у продажу дитини

Прокуратура вимагає взяти під варту вчительку, підозрювану у продажу дитини

Укрінформ
Прокуратура Харківської області підготувала клопотання з вимогою взяти під варту без права внесення застави вчительку однієї зі шкіл-інтернатів області, яку викрили при спробі продати 13-річну вихованицю навчального закладу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокурора Харківскої області Віта Дубовик.

"Наразі вчителька перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Зі слідством не співпрацює та відмовляється давати будь-які покази. Прокуратура підготувала клопотання з вимогою взяти її під варту без права внесення застави", - відзначила Дубовик.

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада "на гарячому" затримано вчительку інтернату, яка під приводом приїзду родичів вивела дитину за територію школи, посадила до авто "покупців" та отримала гроші: загальна сума винагороди склала 13,5 тис. доларів США.

Жінці оголошено підозру за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми, вчинена щодо малолітньої особи) з санкцією 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Встановлено, що понад рік тому викладач української мови та літератури вирішила покращити своє скрутне фінансове становище злочинним шляхом. Вісім місяців вона підшукувала покупців. Дівчинку зловмисниця знала давно - вони жили на одній вулиці. Дитина - з багатодітної родини, їх в сім’ї четверо. І саме сусідка-вчителька порадила батькам віддати дитину до спецінтернату, де в неї буде більше можливостей для розвитку. Чотири місяці тому інформація про педагога, яка шукає покупців для учениці, потрапила до правоохоронців. Операція розроблялася ретельно, перемовини велися під контролем поліції. Правоохоронців вразило те, що жінка була абсолютно байдужа до долі дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-