Отруєння в Кам'янці-Подільському: постраждали понад півсотні людей

Отруєння в Кам'янці-Подільському: постраждали понад півсотні людей

Укрінформ
Від гострої кишкової інфекції в Кам'янці-Подільському постраждали 48 дітей та 8 дорослих, які проживали в готельно-ресторанному комплексі "Ксенія".

Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.

"Станом на 22 листопада  2016 р. захворіло 56 осіб, серед яких 48 дітей та 8 дорослих. До інфекційного відділення Кам’янець-Подільської міської лікарні у стані середньої важкості  було госпіталізовано 12 осіб (3 дорослих та 9 дітей) з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт». Станом на ранок 22 листопада 2016 р. в стаціонарі залишилась лише одна дитина 13-ти років", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що всі захворілі з 19 по 21 листопада 2016 року проживали та харчувались у готельно-ресторанному комплексі «Ксенія». Всього там перебували 227 осіб з шести областей України.

Інформують, що для встановлення причин і умов виникнення спалаху та його ліквідації при Кам’янець-Подільському міськвиконкомі створена комісія, до складу якої залучено фахівців Держпродспоживслужби. У готельно-ресторанному комплексі розпочато санітарно-епідеміологічне обстеження.

Також повідомляють, що фахівцями ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» для лабораторних досліджень  відібрано проби харчових продуктів, змиви, проби питної води. Обстежуються контактні особи. В осередку захворювання проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.

За фактом виникнення спалаху підготовлено матеріали до прокуратуру.

Як повідомляв Укрінформ, спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію було зареєстровано серед учасників фестивалю «Перлина Кам’янця», який проходив 19-21 листопада 2016 року у м. Кам’янець-Подільському Хмельницької області. У фестивалі брали участь понад 1000 дітей із різних областей України, а також керівники творчих колективів.

Фото: Олександр Горган, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-