Корупція небезпечніша за кремлівську агресію - патріарх Філарет

Корупція небезпечніша за кремлівську агресію - патріарх Філарет

Укрінформ
Корупція для України небезпечніша навіть за кремлівську агресію.

На цьому наголосив патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у зверненні до українського народу з нагоди Дня Свободи та Гідності.

"Церква не раз нагадувала і продовжує це робити, що корупція - головне зло для нашої держави, яке є навіть більш небезпечним, ніж кремлівська агресія. Підкуп державних посадовців, хабарі, розкрадання народних коштів та привласнення народного майна - все це є і злочини за державним законом, і важкий гріх перед Богом. Тому знову і знову нагадуємо всім - стережіться корупції, як палаючого вогню!" - заявив він.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату зауважив, що корупція має не лише матеріальний вимір: "Пусті слова політиків, які заради досягнення влади готові обіцяти всім усе, не турбуючись, чи можуть вони це здійснити і навіть не маючи справжнього наміру цього робити - це теж корупція. У такий спосіб безвідповідальні політики руйнують державу і розбещують народ, а їхні солодкі обіцянки обертаються гіркими плодами".

Патріарх звернув увагу можновладців, що безвідповідальність і популізм, турбота лише про своє місце при владі - це гріх перед Богом.

"Тому від імені Церкви закликаю всі політичні сили, а особливо представлені у парламенті, - як ті, які при владі, так і ті, що в опозиції, - працюйте заради України, а не заради свого місця в Україні!" - підкреслив предстоятель УПЦ КП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-