На трасі Олександрівка – Миколаїв бетон укладають вночі

На трасі Олександрівка – Миколаїв бетон укладають вночі

Велике будівництво
Укрінформ
У Миколаївській області під час проведення капремонту траси Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв, який триває у рамках програми Президента «Велике будівництво», укладання важкого бетону проводиться ввечері та вночі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Миколаївській області у Фейсбуці.

Зазначається, що ремонт 8-кілометрової ділянки траси Н-14 від межі з Кіровоградською областю до села Возсіятське перебуває в активній фазі. Наразі підрядник веде укладання 26-сантиметрового шару важкого бетону, який виробляється на заводі, розташованому в селі Возсіятське.

«Бетонування дороги виконується переважно ввечері та вночі, коли температура повітря знижується. Адже під час укладання бетону у спеку може статися його розтріскування через тепловий вплив», - підкреслюється у повідомленні.

Якість бетонної суміші перевіряється двічі – на самому заводі і безпосередньо перед укладанням. Для покриття цієї ділянки був обраний саме бетон, оскільки він може витримувати великі навантаження, в порівнянні з асфальтобетоном, що важливо для доріг Миколаївської області, якими слідує велика кількість великовантажних автомобілів у напрямку морських портів.

Читайте також: Дороги «Великого будівництва» не будуть платними – Кубраков

Загальна протяжність траси Н-14 становить 241 км. Вона проходить територіями Кіровоградської та Миколаївської областей. Ділянку, на якій зараз ведуться роботи, планується відновити до кінця року.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко розповів, що в 2021 році буде побудовано та відновлено в цілому 6 500 км доріг державного та місцевого значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-