Уряд продовжить дію спецнормативів при розрахунку субсидій для регіонів червоної зони

Уряд продовжить дію спецнормативів при розрахунку субсидій для регіонів червоної зони

Укрінформ
Кабінет Міністрів подовжить дію спеціальних соціальних нормативів при розрахунку субсидій для регіонів, які після 1 жовтня опиняться у червоній зоні карантину.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства соціальної політики у Фейсбуці.

"Збільшені соціальні норми для розрахунку субсидії на окремі види послуг, які були запроваджені весною минулого року, будуть збережені і в наступному опалювальному сезоні для мешканців тих регіонів, які опиняться у червоній зоні карантину", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, що навесні 2020 року, коли країна закрилася на карантин, були збільшені на 50% нормативи на житлово-комунальні послуги, зокрема на електроенергію, газ для приготування їжі, підігрів води, "адже люди знаходилися вдома, відповідно, витрачали більше цих ресурсів, а їхні доходи при цьому знизилися".

За її словами, незважаючи на те, що зараз вся Україна перебуває у зеленій зоні, а доходи людей почали зростати, уряд передбачив продовження дії цього компенсаторного заходу для тих регіонів, які з початком опалювального сезону опиняться у червоній зоні у випадку нової хвилі коронавірусу.

"Ми добре розуміємо, що епідемія коронавірусу не завершилась, по всьому світу йдуть нові спалахи. І у випадку чергової хвилі мешканці регіонів, які опиняться у червоній зоні, автоматично отримають підтримку від держави у вигляді збільшення соціальних нормативів при наданні житлових субсидій", – зауважила Лазебна.

Читайте також: Із майже 368 тисяч заявок на субсидію її отримали 172 тисячі - депутат

Як повідомлялося, у березні 2020 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою запровадив додаткову компенсацію витрат на оплату окремих комунальних послуг отримувачам житлових субсидій на період карантину.

Згідно з постановою, збільшено на 50% соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води, на які розраховано субсидію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-