Пожежа у запорізькій багатоповерхівці: кожен постраждалий отримає до ₴25 тисяч допомоги

Пожежа у запорізькій багатоповерхівці: кожен постраждалий отримає до ₴25 тисяч допомоги

Укрінформ
У ніч на 3 серпня у Запоріжжі в багатоповерхівці сталася масштабна пожежа. Постраждалі родини отримають по 25 000 гривень матеріальної допомоги.

Про це під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сказав міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, передає кореспондент Укрінформу.

"На сесію, яка має відбутись 6 серпня, підготувати проєкт щодо виділення додаткових коштів. Бачу, що треба немала сума. Офіційно прописано в будинку 74 мешканці, але реально мешкало більше. Всім постраждалим буде виділена матеріальна допомога в розмірі до 25 000 гривень", - сказав Буряк.

За його словами, ймовірною причиною пожежі стали балони з газом, які на покрівлі залишив підрядник, що виконував ремонтні роботи.

Читайте також: Масштабна пожежа у Запоріжжі: на місці працювали 60 рятувальників

"Я вважаю, що пожежа... - то наслідок того, що були залишені балони після того, як була закінчена робота. В мене є інформація, що роботи були завершені близько 6-ї вечора, а балони покинуті були. За технологією газ потрібен, щоб підігрівати і класти руберойд. Я не знаю, які будуть наслідки після розбору правоохоронних органів, але вибачайте, щоб я цих мразєй (підрядника - ред.) в місті не бачив більше ніде…", - додав мер.

За його даними, полум'я знищило 500 метрів квадратних, і для аварійно-відновлювальних робіт необхідно не менше 20 млн грн.

Буряк пообіцяв провести ремонт в будинку та кожній квартирі коштом бюджету.

Аварійно-відновлювальні роботи будуть проводитись цілодобово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-