Вбивство 6-річної дівчинки: підозрюваного підлітка можуть помістити у спецзаклад на три роки

Вбивство 6-річної дівчинки: підозрюваного підлітка можуть помістити у спецзаклад на три роки

Укрінформ
Тринадцятирічного підлітка, якого підозрюють у вбивстві 6-річної дівчинки з селища Старий Салтів на Харківщині, з огляду на вік не можуть ув’язнити, за рішенням суду його можуть помістити в спеціальну установу для дітей.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«В даному випадку, коли особа не може за віком понести кримінальну відповідальність, найсуворішим покаранням для підлітка може бути поміщення в спецустанову для дітей строком на 3 роки», - сказав Чубенко.

Таку міру суд може застосувати, коли в ході розгляду матеріалів і всіх обставин справи провина хлопця буде доведена.

Читайте також: На Харківщині знайшли вбитою шестирічну дівчинку, поліція підозрює підлітка-односельця

Після сплину терміну перебування в спецустанові її керівництво може звертатися до суду з клопотанням про продовженням строку перебування чи ні.

Також до осіб, які не досягли 14-річного віку, можуть застосовуватися різні заходи виховного характеру, зокрема, з ними працюють педагоги, психологи.

Ув’язнення після 14 років неможливе – враховується вік на момент скоєння злочину.

Читайте також: Збив та втік: п’яний водій на Харківщині скоїв наїзд на двох підлітків

Як повідомлялося, на Харківщині в селі Старий Салтів 28 липня близько 23:50 у покинутому будинку знайшли вбитою 6-річну дівчинку, котру шукали правоохоронці та волонтери, поліція вважає, що її вбив 13-річний підліток.

Про зникнення дитини 28 липня о 19:10 повідомила мати дівчинки. Вона розповіла, що її 6-річна донька близько 18:00 під час прогулянки самовільно пішла з двору будинку, де гуляла із 13-річним сусідським хлопчиком, та додому не повернулася.

Слідчим відомості про подію були внесені в ЄРДР за ч. 2, п. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За даними слідства, жертва має численні забиття голови та обличчя, під час огляду на тілі також виявлені чисельні забої та садна.

29 липня 13-річного хлопця, якого підозрюють у вбивстві 6-річної дівчинки, за рішенням суду помістили до приймальника-розподільника для дітей на 30 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-