У Дніпрі створять дитячу лікарню з новітнім реабілітаційним центром

У Дніпрі створять дитячу лікарню з новітнім реабілітаційним центром

Велике будівництво
Укрінформ
У Дніпрі за програмою Президента "Велике будівництво" буде реконструйована дитяча лікарня №5, у якій створять велику сучасну реабілітаційну базу із басейном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

“Дніпровська лікарня №5 буде однією з найсучасніших в області. Висококласні медики, новітнє “начиння” закладу, яскравий дизайн з казковими героями – все сприятиме одужанню маленьких пацієнтів”, – сказав очільник ОДА Валентин Резніченко.

Як розповіла гендиректорка лікарні №5 Наталія Фоменкова, в одному місці діти зможуть обстежуватися, лікуватися та проходити реабілітацію.

Читайте також: В Україні реалізують біля тисячі інфраструктурних проєктів - Кирило Тимошенко

Будівельники вже перейшли до “чистих” робіт. Фахівці монтують інженерні системи. На нижніх поверхах кладуть кахлі, на верхніх – кріплять гіпсокартон.

У лікарні створять консультативно-діагностичний блок та лабораторію. Загалом тут відкриють три стаціонарні відділення – педіатричне, неврологічне та психіатричне. А також сучасний реабілітаційний центр із залами лікувальної фізкультури, сенсорною кімнатою та басейном.

Читайте також: У Херсоні завершили спорудження частини шляхопроводу «ХБК-Таврійський»

У палатах перебуватимуть один-два пацієнти, палати зроблять просторішими, ніж до реконструкції.

“Раніше на весь поверх була лише одна вбиральня. Тепер зручності облаштовуємо на дві палати. Там робимо й душ”, – розповів головний інженер Роман Іванов.

У Дніпрі створять дитячу лікарню з новітнім реабілітаційним центром / Фото: adm.dp.gov.ua

Читайте також: На Прикарпатті реконструюють школу

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що в 2021 році по всій Україні планують створити 177 сучасних приймальних відділень лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-