На Сумщині запускають першу в області сонячну електростанцію

На Сумщині запускають першу в області сонячну електростанцію

Укрінформ
У Тростянецькій громаді Сумщини вводять в експлуатацію першу в області сонячну електростанцію, споруджену коштом німецьких інвесторів.

Про це на XVІ Українському муніципальному форумі, який зараз проходить в Одесі, повідомив Тростянецький міський голова Юрій Бова, передає Укрінформ.

"У нас є перша збудована в Сумській області сонячна електростанція. Зараз вона запускається в експлуатацію. Це - німецькі інвестиції в розмірі 5 млн євро", - сказав мер під час виступу на Дні енергоефективності форуму.

За словами Бови, наразі запускається перша черга СЕС. У подальших планах інвесторів - будівництво другої та третьої черг загальною вартістю приблизно 20 млн євро.

Читайте також: В Україні понад 35 тисяч домогосподарств встановили сонячні електростанції

Як повідомляло агентство, в Одесі проходить XVІ Український муніципальний форум. Кожен із трьох днів заходу один присвячений якійсь темі. Вчора, 27 липня, його учасники говорили про місцеву демократію та відкрите врядування, сьогодні мова йде про енергоефективність, завтрашній діалог буде присвячений сталому місцевому соціально-економічному розвитку.

Проводить форум Асоціація міст України за підтримки європейських партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-