Реконструкція приймальних відділень опорних лікарень майже завершена — Радуцький

Реконструкція приймальних відділень опорних лікарень майже завершена — Радуцький

Велике будівництво
Укрінформ
Реконструкція приймальних відділень опорних лікарень у межах програми "Велике будівництво" завершена на 96,5%.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від парламентської фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"На даний час перший етап програми (Emergency – ред.) наближається до завершення: на середину липня будівельні роботи реалізовані на 96,5%, повністю готові 176 з 201 приймальних відділень. До вересня планується закінчити роботи на більшості інших об’єктів. До лікарень надійшла більша частина обладнання, що планувалось придбати: поставлені 156 комп’ютерних томографів, 147 рентгенапаратів, 160 УЗД", – написав депутат.

Читайте також: Рада пропонує виділити ₴800 мільйонів на кисневе обладнання з імпортного ПДВ

Він зазначив, що наразі в опорних лікарнях виконані дві важливі умови для надання якісних послуг: створена сучасна інфраструктура та встановлене обладнання.

Радуцький наголосив, що програма модернізації приймальних відділень не завершується. Так, за його словами, найближчим часом планується придбати значний обсяг медичного обладнання, зокрема, ангіографи, ендоскопи, електрокардіографи, підйомники пацієнтів, дефібрилятори, функціональні ліжка, апарати штучної вентиляції легень, монітори пацієнта, центральні кисневі станції з мережею, апарати серцевого масажу, центральні станції моніторингу, аналізатори крові, біохімічні аналізатори, коагулометричні аналізатори, МРТ.

Депутат вважає за необхідне забезпечити медичний персонал, який відтепер працює у відремонтованих відділеннях на новому обладнанні такими ж "сучасними" зарплатами. "Завдяки "ковідним" надбавкам зарплати на "екстренці" значно зросли. Будемо робити все, щоб не лише зберегти цей рівень, а й рухатись далі", – підкреслив парламентарій.

Окрім цього, Радуцький пояснив, що програма Emergency є важливою частиною "Великого будівництва", яка стартувала до пандемії COVID-19 у 2020 році. Від початку реалізації програми була сформована мережа з 212 опорних лікарень, яка охопила всі госпітальні округи. Emergency передбачає два основні завдання – капітальну модернізацію приймальних відділень під сучасні вимоги та забезпечення опорних лікарень новим обладнанням, необхідним для надання якісної медичної допомоги. Головною метою Emergency є підвищення якості та доступності медичних послуг. "Умова Президента – фактично в кожному райцентрі пацієнту мають надати першу допомогу на рівні не гіршому, ніж в обласному центрі чи навіть столиці", – зауважив Радуцький.

Як повідомлялося, до опорних закладів охорони здоров’я відносяться комунальні та державні заклади охорони здоров’я, функціональні потужності та об’єм медичної допомоги яких відповідають або можуть бути підвищені для визначення їх багатопрофільною лікарнею інтенсивного лікування першого або другого рівня, а також інші заклади охорони здоров’я, які надають вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу і визначаються з урахуванням пріоритетів розвитку сфер охорони здоров’я, затверджених Міністерством охорони здоров‘я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-