Житель Харківщини встановив рекорд -  плавав та грав на флейті

Житель Харківщини встановив рекорд - плавав та грав на флейті

Фото
Укрінформ
Житель Харківщини Андрій Могилко встановив незвичайний рекорд, здійснивши заплив на спині з одночасною грою на флейті.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Мешканець Харківщини встановив незвичайний рекорд – заплив із одночасною грою на флейті / Фото: Лана Вєтрова

За її словами, плавець протримався 6 хвилин і 39 секунд, виконуючи композиції відомого індійського гуманіста, філософа Шрі Чинмоя.

«Рекорд встановлювався у селищі Високий під Харковом на озері з дуже прохолодною водою, що суттєво ускладнювало, звичайно ж, Андрію завдання. Спочатку він відплив на глибину, а потім до нього радіокерованим корабликом доправили флейту. За правилами, рекорд припиняється, коли плавець стає на ноги чи припиняє грати. В нього, як у кожного спортсмена, що йде на рекорд, було 3 спроби. Андрій узяв дві. Ми зафіксували час – 6 хвилин 39 секунд», - розповіла Вєтрова.

Рекорд встановлювався 24 липня у мальовничій місцевості. Номінація звучить як «Найтриваліший час запливу на спині з одночасною грою на флейті». Досягнення Могилко присвятив 90-річчю від дня народження всесвітньо відомого гуманіста і філософа Шрі Чинмоя, шість композицій котрого встиг виконати. Вєтрова додала, що після запливу рекордсмен відзначив, що продовжити гру (готував 10 композицій) завадила саме холодна вода, припинив, коли відчув, що надто змерз.

Читайте також: Шестирічний хлопчик з Львівщини став новим рекордсменом України, назвавши 196 країн

«Ідеями Чинмоя захоплюються люди по всьому світу. І цей рекорд абсолютно вкладається в його ідеологію. Щоб людина не ставила сама собі обмежень, бо всі обмеження в голові, і насправді ми можемо набагато більше. Запитайте будь-якого спортсмена, він скаже, що це неможливо (плисти і грати на флейті, - ред.), бо будь-який заплив – це робота не лише тіла, а й дихання», - зазначила Вєтрова.

Читайте також: Особливий художник із Чернігівщини встановив рекорд України

Експерти реєстру та журналісти слідкували за запливом з байдарок, місцеві жителі – з берега, звідки музику теж добре було чути.

«Це виглядало красиво і звучало прекрасно, дуже мелодійно, приємно. Глядачам було все чутно», - зазначила Вєтрова.

Андрій Могилко – майстер з виготовлення сопілок і флейт, музикант-самоук, спортсмен-бігун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-