Медики перекрили міжнародну трасу, вимагаючи мільйони невиплаченої зарплати

Медики перекрили міжнародну трасу, вимагаючи мільйони невиплаченої зарплати

Фото
Укрінформ
У м. Валки на Харківщині працівники лікарні на годину перекрили рух міжнародною трасою Київ – Харків – Довжанський, вимагаючи виплатити заборгованість із зарплати.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у відділі комунікації поліції Харківщини.

«Мирна акція протесту проти тривалої невиплати заробітної плати медикам розпочалась о 14:00 і закінчилася о 15:00. Рух транспорту був заблокований на 1 годину», - повідомили в поліції.

В акції протесту, за даними правоохоронців, узяли участь 100-150 людей.

Як передає Суспільне, медики тримали плакати «Врятуємо Валківську лікарню», «Знищенню лікарні — «ні!», «Скороченню медиків — «ні!», «Зарплата — без затримки», «Гідну зарплату медикам».

Коли вийшли на пішохідний перехід, медики почали скандувати: «Зарплату», «Залиште робочі місця». Пропускали лише спецтранспорт, фури та рейсові автобуси стояли.

Автомобілісти намагалися об’їхати перекриту ділянку, однак люди перекривали й ті шляхи.

Протест медиків підтримали представники Спілки ветеранів АТО.

Протестувальники вимагали не лише виплати заборгованості, а й зміни керівництва лікарні.

Директор лікарні Богдан Носатов заявив ЗМІ, що гроші медикам виплатять наступного тижня. Інформацію про закриття лікарні він спростовує, але допускає скорочення персоналу на 40-50%.

«Лікарню ніхто не закриє, але, щоб вкластися в наявне фінансування, доведеться скорочувати штатні одиниці... Це неправильно, нерозумно, але, на жаль, ситуація така", — сказав Носатов.

Загальний борг перед працівниками сягає 5,8 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у Валківській лікарні майже три місяці не виплачують зарплатню: працівники не отримали «ковідні» виплати за квітень, зарплату за травень-червень і аванс за липень.

Раніше питання з невиплатою «ковідних» грошей розглядалося на окремому засіданні Кабінету Міністрів. Було прийнято рішення - за квітень контракти будуть укладені, і оплату буде здійснено. Однак грошей працівники не отримали.

Читайте також: Без масок та дистанції: у Києві протестували через карантинні обмеження

В ОДА створили робочу групу, яка сприятиме вирішенню ситуації, а також перевірить роботу керівництва закладу. Зокрема, серед претензій обласної влади те, що із запізненням вносяться дані до електронної системи, згідно з якою відбуваються нарахування. Також керівництву лікарні рекомендували розширити перелік медпослуг задля укладання договорів з Нацслужбою здоров’я.

За фактом невиплати заробітної плати валківським медикам раніше вже відкрили кримінальне провадження.

17 червня колектив лікарні провів акцію протесту під будівлею Валківської міської ради.

Фото: Суспільне Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-