Хабар на мільйон: чиновнику Харківської облради та його адвокату оголосили підозри

Хабар на мільйон: чиновнику Харківської облради та його адвокату оголосили підозри

Укрінформ
Затриманим на хабарі в 1 мільйон 50 тисяч гривень заступнику голови Харківської облради та його адвокату оголосили підозри.

Про це повідомила пресслужба НАБУ, передає Укрінформ.

«23 липня викритому напередодні «на гарячому» заступнику голови Харківської обласної ради та його спільнику-адвокату повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди у 1,05 млн грн. Дії підозрюваного заступника голови кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України («Одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднане з вимаганням»), дії його спільника – за ч.5 ст.27 (як пособника), ч.4 ст. 368», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ДБР викрило банду, яка вимагала гроші у поранених на фронті

Зазначається, що впродовж першого півріччя 2021 року посадовець та його спільник отримали кількома траншами 700 тис. грн, а 21 липня 2021 року їх викрили та затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання останньої частини неправомірної вигоди в розмірі 350 тис. грн. Розслідування наведених фактів НАБУ та САП здійснюють з січня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, заступника голови Харківської обласної ради та його адвоката викрили на хабарі 1 млн 50 тис. грн. Гроші вимагали від директора комунального підприємства, яке підпорядковується облраді, за те, щоб той залишився на посаді.

Читайте також: Хабар на мільйон: Венедіктова підписала підозру заступнику голови Харківської облради

Наразі заступник і його адвокат затримані в порядку ст. 208. НАБУ клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Бюро перевіряє можливу причетність до злочину інших посадових осіб обласної ради, зокрема, у відомстві підтвердили, що 22 липня провели обшуки в кабінеті голови облради та за місцем його мешкання.

Фото: nabu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-