У чотирьох областях «чорні лісоруби» знищили дерев більш як на 16 мільйонів - ДБР

У чотирьох областях «чорні лісоруби» знищили дерев більш як на 16 мільйонів - ДБР

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань виявило і запобігло незаконній вирубці дерев у Київській, Луганській, Івано-Франківській та Одеській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

“Найчастіше незаконні порубки здійснюються за участю працівників лісової охорони, які, навпаки, мали б зберігати лісові ресурси”, - йдеться у повідомленні.

Так на Київщині слідчі Терупраління ДБР Києва повідомили про підозру сімом особам за фактом незаконної вирубки лісу на 13 млн гривень збитків та попередили вирубку на 1,5 млн гривень.

На Луганщині працівники Теруправління ДБР Краматорська завершили досудове розслідування стосовно колишнього лісничого Державного підприємства «Старобільське лісомисливське господарство». Завдано збитків на понад 326 тис. гривень.

ДБР запобігло незаконній вирубці дерев у ряді областей України / Фото: ДБР

Слідчі Теруправління ДБР Краматорська повідомили про підозру двом працівникам державного лісництва та цивільній особі, які незаконно рубали ліс у Луганській області. Завдані збитки на понад 980 тис. гривень.

На Івано-Франківщині слідчі Теруправління ДБР Львова повідомили про підозру майстрам лісу двох державних лісових господарств на Прикарпатті, які допустили незаконні рубки лісу. Завдані збитки на майже 500 тис. гривень.

Читайте також: На Хмельниччині «чорні лісоруби» завдали збитків майже на 2,5 мільйона

На Одещині працівники Теруправління ДБР Миколаєва завершили досудове розслідування стосовно т.в.о. лісничого Одеського лісгоспу, який допустив незаконну вирубку трьох сотень дерев на території лісництва. Сума збитків сягнула 1,5 млн гривень. У червні 2021 року посадовцю повідомили про підозру.

Як повідомляв Укрінформ, у червні завдяки даним супутникового моніторингу використання природних ресурсів поліції Чернігівщини вдалося викрити угруповання крадіїв лісу у складі 5 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-