У Вінниці розпочався Всеукраїнський форум громадських організацій та тергромад

У Вінниці розпочався Всеукраїнський форум громадських організацій та тергромад

Укрінформ
У Вінниці розпочався VI Всеукраїнський форум громадських організацій та територіальних громад, який зібрав близько 100 громадських організацій з трьох країн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив організатор форуму, голова ГО «Наше Поділля» Юрій Степанець.

«Ми закладали як тему форуму ідею про те, що реальні зміни на краще в житті громад можуть і повинні бути ініційовані місцевою активною спільнотою. Тим більше, що вже є чимало історій успіху і навіть можна говорити про працюючі алгоритми втілення таких ініціатив. Тому й запросили до участі у зібранні експертів, дипломатів, громадських діячів, представників громад та різних фундацій, які опікуються проблемами їхнього розвитку», - сказав Степанець.

За його словами, участь у дводенному заході беруть представники близько 100 громадських організацій з України, Молдови та Польщі. Протягом двох днів вони будуть обговорювати конкретні, вже працюючі в українських громадах, інструменти взаємодії влади та громадянського суспільства. Також обговорюватимуться дієві локальні програми розвитку громадянського суспільства, центри розвитку громад, агенції регіонального розвитку, інститути розвитку міст, інші приклади синергії.

Зокрема, відбудуться панельні дискусії, які випливають із теми форуму - «Від ідеї до успіху. Місцеві ініціативи змінюють життя українських громад». Громадські діячі обговорять способи генерування ідей з розвитку громад, а також їх реалізації. А також, як найкраще будувати комунікації з представниками влади на місцях. Будуть розглянуті й можливості надання громадськими організаціями соціальних послуг, організації культурних заходів та соціального підприємництва, інструменти для активізації молоді, співпраці громадського сектору з бізнесом тощо.

Читайте також: На Прикарпатті 33 громади налагоджують співпрацю у сфері туризму

Окрім того, у межах форуму відбудуться відкриті заходи: 23 липня - концерт кримськотатарського етноансамблю «Мусафір», наступного дня - ярмарок видань громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-