Біля греблі ДніпроГЕС зафіксували масову загибель риби

Біля греблі ДніпроГЕС зафіксували масову загибель риби

Укрінформ
Державні інспектори Запорізького рибоохоронного патруля у середу зафіксували масову загибель риби поблизу греблі Дніпровської ГЕС.

Про це йдеться у повідомленні Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області, передає Укрінформ.

"21 липня 2021 року у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС (вершина Каховського водосховища) державними інспекторами Запорізького рибоохоронного патруля виявлено факт масової загибелі трирічних особин товстолоба. У ході візуального огляду зафіксовано пошкодження тулуба риби (рубані рани, відсутність частин тіла, в основному голів)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, орієнтовна загальна вага товстолобів, що загинули, складає близько 4 000 кг. Частина загиблої риби випала на дно, тому дані щодо кількості загиблої риби будуть уточнювати.

Водні біоресурси, що загинули, активно збирають рибалки-любителі у плавзасоби для власного споживання (за їх поясненнями).

Читайте також: На Черкащині у водосховищі масово загинула риба

Наразі дані щодо виявленого факту загибелі готуються для передачі до інших компетентних органів для проведення комплексного розслідування і встановлення причин загибелі.

Фото: Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-