Суд повернув державі понад 30 об’єктів нерухомості на Чернігівщині – МКІП

Суд повернув державі понад 30 об’єктів нерухомості на Чернігівщині – МКІП

Укрінформ
Завдяки спільним зусиллям Міністерства культури та інформаційної політики і прокуратури суд повернув державі об’єкти нерухомості на Чернігівщині, які незаконно перебували у приватній власності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Зазначається, що загальна площа об'єктів становить 700 квадратних метрів.

“Йдеться про понад 30 будівель, розташованих в лісовому масиві на березі річки Десна у Козелецькому районі Чернігівської області. Цими об’єктами довгий час користувалося державне підприємство «Укркінохроніка», що перебуває в сфері управління МКІП”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Дезінформація становить загрозу правам людини та підриває довіру до державних органів - МКІП

Господарський суд Чернігівської області встановив, що у 2016 році приватний нотаріус, скориставшись підробленими документами, зареєстрував власником цих будівель приватну компанію. Впродовж короткого періоду нерухомість двічі змінювала власника. В результаті відбулася незаконна передача державного майна, у власність ТОВ «Будинок на Десні».

9 грудня 2020 року Господарський суд Чернігівської області повернув цю нерухомість у власність МКІП. Однак ТОВ «Будинок на Десні» намагалося оскаржити це рішення в апеляційному суді.

Читайте також: Рада дозволила фінансувати з держбюджету реставрацію пам’яток

20 липня 2021 року Північний апеляційний господарський суд визнав законним рішення суду першої інстанції – Господарського суду Чернігівської області. Таким чином, 700 квадратних метрів нерухомості, що знаходиться у мальовничому місці на Десні, остаточно повернені державі.

Найближчим часом МКІП здійснить аудит цих об’єктів та визначить їхню подальшу долю, зокрема буде розглянута можливість використання цієї території в мистецьких цілях.

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що об’єкти, які мають історичну та культурну цінність, повинні розкривати свій потенціал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-