Справа Кернеса: семеро свідків обвинувачення заявили в суді, що нічого не бачили

Справа Кернеса: семеро свідків обвинувачення заявили в суді, що нічого не бачили

Укрінформ
Київський райсуд Полтави під час розгляду справи за обвинуваченням екс-мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців у викраденні та побитті двох учасників харківського Євромайдану у січні 2014 року не отримав від свідків обвинувачення підтвердження його причетності до скоєння злочину.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив адвокат родини Кернеса Олександр Гунченко.

"Під час суду прокурор Дмитро Москаленко допитав 7-х свідків обвинувачення щодо подій 2014 року, які інкримінують Кернесу та його охоронцям, однак свідки не підтвердили жодного пункту обвинувачення, посилаючись на те, що не були очевидцями подій", - зазначив Гунченко.

За його словами, чергове засідання суду у Полтаві призначено на 16 серпня, на 10:30.

"Суд допитає ще 8-х свідків з боку обвинувачення, а усього їх 74", - додав Гунченко.

За його словами, на суді були присутні обидва охоронці Кернеса - Євген Сміцький та Віталій Блинник, а також 3 адвокати з боку родини Кернеса.

Читайте також: Кернес посмертно став почесним громадянином Харкова

Як повідомляв Укрінформ, з початку нового розгляду справи Кернеса у березні 2021 року обидва потерпілі - Кутянин та Ряполов - жодного разу не з’явилися до Київського райсуду у Полтаві.

23 грудня 2020 року під час поховання померлого 17 грудня у берлінській клініці "Шаріте" мера Харкова Геннадія Кернеса адвокат Олександр Гунченко заявив журналістам, що родина Кернеса та адвокати заперечують проти закриття справи у зв’язку з його смертю. І наполягатимуть на повній реабілітації Кернеса у суді.

Читайте також: Суд почав розгляд справи з реабілітації Кернеса

25 січня 2014 року в Харкові невідомі напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану. Тоді депутат Харківської облради ("Батьківщина") Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів, які знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ комунікації ГУ Нацполіції в вській області повідомив, що інформація про викрадення активістів не підтвердилася.

Кернес та його охоронці заявляли, що не вважають себе винними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-