На Харківщині відкрили ще вісім центрів вакцинації - працюватимуть щоденно

На Харківщині відкрили ще вісім центрів вакцинації - працюватимуть щоденно

Укрінформ
У районах Харківської області розгорнули вже вісім тимчасових центрів вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомив на брифінгу 21 липня заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк, передає кореспондент Укрінформу.

«Відсьогодні вже працюють Первомайський, Близнюки, Краснокутськ, Пісочин Харківського району, Вовчанськ, Зміїв, Красноград. Ці населені пункти розгорнули роботу центрів масової вакцинації населення незважаючи на те, що продовжують працювати й пункти щеплення. Це будуть центри, що працюватимуть щоденно, аби в людей був вибір – іти туди чи до пункту щеплення у медзакладі», - розповів Черняк.

Читайте також: Уряд закликає українців активно вакцинуватися

Минулих вихідних запрацював центр у м. Куп’янськ. Розгортають центри в містах Ізюм, Балаклія, Барвінкове.

Щодо черг, які виникають біля центрів у Харкові, Черняк відповів, що наразі стрімко зріс попит населення на вакцинацію. «Навчаються бригади щотижня і зразу приступають до роботи, також при центрах працюють волонтери, які допомагають із заповненнями анкет і внесенням даних у комп’ютерну базу», - сказав заступник голови ОДА.

Він зазначив, що на ранок середи на лікуванні від COVID-19 у закладах перебували 264 пацієнти, і поки в регіоні не фіксують ні зростання захворюваності, ні збільшення кількості госпіталізацій, однак спеціалісти прогнозують чергову хвилю.

Читайте також: Київ починає готувати лікарні та медиків до третьої хвилі COVID-19

«Безумовно, ми очікуємо на зростання захворюваності, і що буде ця хвиля. Щодо термінів… Тижні в нас ще є. Тому треба вакцинуватися. Може бути й наприкінці літа, ми бачимо по тих країнах, де пішло зростання, є відповідні антирекорди, тому є ризик», - додав Черняк.

Як повідомлялося, у Харкові розгорнули п'ять центрів вакцинації, три з них працюють щоденно. Також у регіоні функціонують 160 пунктів щеплення при лікарнях і поліклініках.

В області станом на ранок 21 липня зроблено 164 196 щеплень, завершила вакцинацію 92 431 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-