Служба безпеки затримала на Харківщині колишнього «депутата Л/ДНР»

Служба безпеки затримала на Харківщині колишнього «депутата Л/ДНР»

Фото
Укрінформ
Контррозвідники Служби безпеки України у Харківській області затримали колишнього депутата так званих «парламентів» самопроголошених «республік».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Встановлено, що житель Луганська у 2014 році брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області та причетний до прийняття фейкової «конституції ЛНР».

«Під час обшуку у затриманого виявили «паспорт громадянина ЛНР», а також «реєстраційні документи» псевдодержавного утворення. Встановлено, що він був «депутатом» так званих «Народної ради» і «парламенту Союзу народних республік Л/ДНР», - ідеться в повідомленні.

На Харківщині СБУ затримала колишнього депутата «ЛНР/ДНР» / Фото: СБУ

Керівники псевдодержавного утворення неодноразово заохочували зловмисника за активну підривну діяльність, спрямовану проти України.

Читайте також: Кулеба: Україна ніколи не буде вести переговори з ватажками «ЛДНР»

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня СБУ на Запоріжжі запобігла спробам дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні через створення самопроголошеної «Енергодарської міської ради».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-