На Черкащині у водосховищі масово загинула риба

На Черкащині у водосховищі масово загинула риба

Фото
Укрінформ
У Звенигородському водосховищі Черкаської області масово загинула риба. З цієї водойми береться питна вода для жителів 20-тисячного міста.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу міський голова Звенигородки Олександр Саєнко.

«Перші сигнали про загибель риби надійшли до нас у п’ятницю, 16 липня. Про це повідомили рятувальники, які працюють на пляжі. Говорили про 30 рибин. Наступні два дні біля села Хлипнівки, що входить у нашу громаду, виявили ще три сотні загиблих рибин. Відразу ми скликали комісію техногенно-екологічної безпеки. Запросили депутатів міської ради. Вирішили вжити негайних заходів для порятунку ситуації», - повідомив Саєнко.

За його словами, негайно були зроблені аналізи води - поки фахівці не виявили в ній чогось загрозливого. Ситуацію, ймовірно, спричинила літня спека, внаслідок чого різко знизився рівень кисню у воді. Міський голова також не виключає попадання у водойму міндобрив, гербіцидів та ядохімікатів, які після дощів були змиті у водойму.

Читайте також: Фахівці назвали причину масової загибелі риби у Дністрі

"Раніше водосховище було на балансі районної ради й РДА. З нового року – на нашому балансі. Тепер мусимо вжити заходів усіма сучасними методами. Серед них – початок аерації води та використання доступних біоресурсів – закупівля порід риб, які поїдають рослинність. Застосуємо для аерації кілька установок, які дозволять у майбутньому уникнути таких катаклізмів. У найближчій перспективі – почистимо русло й береги", - додав Саєнко.

Він також зазначив, що орендар водойми – компанія «Новосвіт» зобов’язується зміцнити застави на водосховищі.

Площа Звенигородського водосховища – 370 гектарів. Тут є пляж, де купаються відпочивальники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-