Херсонщина заявляє про старт третьої хвилі пандемії COVID-19

Херсонщина заявляє про старт третьої хвилі пандемії COVID-19

Укрінформ
Стартувала третя хвиля пандемії COVID-19 - спостерігається тенденція до зростання кількості хворих, почав зростати рівень госпіталізації.

Про це повідомив у Фейсбуці директор Херсонського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Юрій Ромаскевич, передає Укрінформ.

«Напевно, настав час звернутися до кожного свідомого жителя Херсонської області, звернутися з поганою новиною про те, що у нас стартувала третя хвиля пандемії COVID-19! Так, кількість хворих поки невелика, але чітко простежується тенденція до їх зростання, почав зростати і рівень госпіталізації», - повідомив Ромаскевич.

Беручи до уваги епідемічну ситуацію на території АР Крим, він «з упевненістю» стверджує про прийдешні 2-3 місці важкого виснажливого ​​протистояння цій інфекції.

Читайте також: Київ починає готувати лікарні та медиків до третьої хвилі COVID-19

Зважаючи на цифри захворюваності, а також дані секвенування у Криму, Ромаскевич зазначив, що йдеться про штам Дельта.

Коментуючи під своїм дописом у Фейсбуці питання кореспондента агентства, він повідомив, що вже у середу очікується рішення уряду щодо відновлення обов'язкового тестування на КПВВ на адмінкордоні з ТОТ АР Крим.

Станом на 19 липня у Херсонській області 36 044 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус: 34 518 людей подолали хворобу, 344 інфіковані COVID-19, 1 182 осіб померли. Було зафіксовано за добу 30 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Читайте також: Для всіх охочих: п'ятий етап COVID-вакцинації в Україні стартує 21 липня

Як повідомляв Укрінформ, раніше Ромаскевич запевнив, що медики будуть готувати до нової хвилі систему охорони здоров'я та протиепідемічну службу, а громадян просив не розслаблятися і терміново повернутися до дотримання карантинних обмежень - носіння масок, дотримання соціальної дистанції, використання санітайзерів. Він також закликав обмежити міграцію і вакцинуватися. Також повідомлялося, що Херсонська ОДА звернулася до уряду з проханням відновити експрес-тестування на адмінкордоні з ТОТ АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-