Медикам дев'яти лікарень Кривого Рогу заборгували зарплату, мер написав у МОЗ

Медикам дев'яти лікарень Кривого Рогу заборгували зарплату, мер написав у МОЗ

Укрінформ
Міський голова Кривого Рогу Костянтин Павлов направив телеграму до Міністерства охорони здоров'я з проханням сприяти виплаті Національною службою здоров’я України боргів медперсоналу дев'яти лікарень міста, що досягли вже 9 млн грн.

Про це повідомляється на сайті Криворізької міської ради, передає Укрінформ.  

Наголошується, що лікувальні заклади вторинної ланки медичної допомоги міста – комунальні (некомерційні) підприємства: міські лікарні №№4, 8, 9, 10, 11, 14, дитячі лікарні №№1, 2, міська поліклініка №5, уклали договори з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій та виконують зобов’язання належним чином у повному обсязі, всі відповідні документи направлені керівництвом лікарень в НСЗУ.

Як сказав мер, за усною інформацією від співробітників НСЗУ, звіти про медичні послуги не підписані, фінансування не проводиться через відсутність керівництва, відповідно права підпису документів та фінансового ресурсу. "Так, за червень заклади недоотримали кошти НСЗУ в сумі майже 9,0 млн грн. Прошу терміново втрутитися в ситуацію для забезпечення безперебійного фінансування закладів охорони здоров’я", - йдеться в екстреній телеграмі міського голови.

Читайте також: Зеленський обіцяє «мінімалку» для лікарів не менше 20 тисяч

Зазначається, що у лікарень вже не перший раз виникають проблеми зі своєчасним фінансуванням з боку НСЗУ. У І кварталі 2021 року в 1-й і 2-й дитячих міських лікарнях, діагностичному центрі, у дитячих стоматологіях та інших були затримки із зарплат. Вони виконали вимоги НСЗУ, але їм було зменшено фінансування. Тоді лише завдяки підтримці міста та виділеним з міського бюджету коштам лікарі отримали зарплату.

Також в липні мер ухвалив рішення, що місто додатково направить ще 6,8 млн грн на підтримку лікарень Кривого Рогу, у яких вчергове виникли проблеми з фінансуванням з боку НСЗУ. Рішення повинні підтримати депутати міськради на майбутній сесії 28 липня.

Таким чином всього на підтримку медицини з початку року місто спрямує вже 16,8 млн грн. Крім цього, на боротьбу з COVID-19 містом спрямовано вже понад 195 млн грн.

Як повідомлялося, всі лікарні України з 1 квітня 2020 року повинні фінансуватися, згідно з проведеною в країні медичною реформою, Національною службою здоров'я України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-