У Запорізькій та Одеській областях СБУ виявила схрони з вибухівкою

У Запорізькій та Одеській областях СБУ виявила схрони з вибухівкою

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України у Запорізькій та Одеській областях виявила чотири схрони з вибухівкою, одну зі схованок бойовики облаштували для вчинення диверсій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

За оперативними даними, схованку на території Бердянського району у 2014 році облаштували бойовики так званих «Л/ДНР» для проведення диверсій.

Схованка була прихований у лісосмугі поблизу одного із селищ. Зі схрону правоохоронці вилучили тротилові шашки загальною вагою майже 3 кг, 15 реактивних протитанкових гранат, 57 гранат Ф-1, РГД-5 і РГН, 20 г гексогену, 1 тис. набоїв калібру 5,45 мм.

У другому схроні, який був облаштований у лісосмугі неподалік летовища міжнародного аеропорту «Запоріжжя», виявили пластичну вибухову речовину вагою 120 г, 8 підривачів, детонуючий шнур, 2 реактивні протитанкові гранати, 3 гранати Ф-1 і РГД-5, 9 магазинів до автоматичної зброї, майже 2 тис. патронів різного калібру.

Читайте також: СБУ запобігла контрабанді в Росію запчастин до штурмової авіації

Ще одну схованку співробітники СБУ виявили в лісопарку, майже у центрі Мелітополя. У тайнику виявили 15 корпусів гранат Ф-1 і РГД, майже триста патронів калібру 5,45 мм.

Вилучені засоби ураження направлені на експертизу.

Крім того, співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ виявили в Одеській області неподалік Київського шосе схрон зі зброєю та боєприпасами. Під час огляду схованки правоохоронці знайшли 2 реактивні протитанкові гранати, 7 гранат РГД і Ф-1, 3 гранати для підствольного гранатомета, понад 400 набоїв різного калібру.

У межах кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, у липні правоохоронці знайшли неподалік Одеси схрон з гранатометами, іншою зброєю і боєприпасами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-