У Балаклії почали реконструкцію спортивного комплексу

У Балаклії почали реконструкцію спортивного комплексу

Велике будівництво
Укрінформ
У Балаклії на Харківщині почалася реконструкція спортивно-оздоровчого комплексу «Вимпел»; на її фінансування в червні надійшло 60 млн грн з державного бюджету.

Про це повідомила пресслужба Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

«Дозвіл на виконання ремонтних робіт отримано 13 липня, і наразі на об’єкті активно розпочали демонтажні роботи. Основну частину коштів на проведення робіт виділено з державного бюджету, також до співфінансування долучилися обласний та місцевий бюджети», - йдеться у повідомленні.

Як розповів директор департаменту капітального будівництва ОДА Сергій Жуков, у червні надійшла субвенція у розмірі 60 млн грн, ще 10 млн грн субвенції розраховують отримати додатково.

Читайте також: На Львівщині дорожники цілодобово ремонтують «Дорогу єдності»

За словами голови Ізюмської районної державної адміністрації Степана Масельського, на початок робіт у «Вимпелі» місцеві жителі чекали понад 10 років.

«Минуло вже 10 років, як було закрито басейн через аварійний стан. Розроблення проєкту розпочали ще в 2016 році і подавали його на фінансування під різні програми, в тому числі під програму Європейського інвестиційного банку та регіонального фонду розвитку. І тільки завдяки програмі Президента України «Велике будівництво» за сприяння голови ОДА Айни Тимчук на об’єкт виділено фінансування, і ми бачимо, що вже підрядник взявся до виконання робіт», - зазначив Масельський.

Представник підрядної організації Денис Назимов розповів, що на об’єкті щодня працюють від 30 до 40 будівельників.

«Зараз будівельники розбирають чашу басейну. Після цього переходимо на зовнішні види робіт та починаємо готувати ліфтові шахти», - сказав Назимов.

За словами директора спортивного комплексу «Вимпел» Ростислава Кравчука, після реконструкції спортивний заклад прийматиме від 200 осіб на годину. Також у закладі облаштують усі умови інклюзії, зокрема - у 3-поверховій будівлі спорткомплексу буде встановлено два ліфти.

Читайте також: Капітальний ремонт шляхопроводу почали поблизу Кропивницького

«Ми зможемо приймати змагання також з паралімпійських видів спорту - обласні і регіональні. До цього людей на візках ми підіймали на руках. Після реконструкції в нас буде працювати ліфт, який доставлятиме людей у спортзалу та басейн. Завдяки створенню умов інклюзії ми зможемо відкрити секції для людей з інвалідністю», - додав Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, координатор програми Президента «Велике будівництво», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, що протягом 2021 року в Україні збудують чи відремонтують 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів та 177 приймальних відділень у лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-