Зіпсовану на Харківщині вакцину Pfizer повернули на склад

Зіпсовану на Харківщині вакцину Pfizer повернули на склад

Укрінформ
Вакцину Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, яку в Харківській області транспортували з ймовірним порушенням, повернули на склад, триває розслідування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Частину партії вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech, яка була доставлена в Харківську область та в якій датчик температури показав відхилення від рекомендованого виробником температурного режиму, була повернута на склад ДП «Укрмедпостач». Решта партії була прийнята без застережень", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Укрмедпостач вивчає ситуацію з псуванням вакцини Pfizer на Харківщині - ОДА

Зараз, за даними МОЗ, логери (електронні пристрої, які постійно з певними інтервалами фіксують температуру) з цієї партії проходять перевірку в акредитованому центрі стандартизації, метрології та сертифікації.

Також МОЗ ухвалило рішення провести власну комісійну перевірку дотримання умов «холодового ланцюга» при транспортуванні вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech до регіонів. Вона триває.

Всього, за даними МОЗ, в Україні від початку вакцинальної кампанії використано 1 222 565 доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Як повідомлялося, раніше Департамент охорони здоров'я Харківської ОДА повідомив у Фейсбуці про порушення холодового ланцюга транспортування вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-