Гірники уранових шахт Кіровоградщини протестують через зарплатні борги

Гірники уранових шахт Кіровоградщини протестують через зарплатні борги

Відео
Укрінформ
На Кіровоградщині гірники уранових шахт беруть участь в акціях протесту, вимагаючи погасити багатомільйонну заборгованість із виплати зарплат і забезпечити роботу підприємств.

Про це повідомляє у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає Укрінформ.

"Біля смт Смоліне (Кіровоградська область) триває безстрокова акція протесту працівників шахти «Новокостянтинівська» ДП «Схід ГЗК».

Гірники ходять по переходу, пропускаючи авто з дітьми, вагітними та особами похилого віку. Протестувальники вимагають від влади звернути увагу на загнані у кризове становище уранові шахти «Схід ГЗК» - забезпечити роботу підприємства та розрахуватись з працівниками", - повідомив Волинець.

Читайте також: Міненерго підтримує передачу «СхідГЗК» в управління Енергоатому

За його словами, у цей же час гірники шахти «Інгульська» протестують біля шахти - відмовляються спускатися у зміну.

Профспілковий лідер нагадав, що протести з перекриттям магістралей розпочалися 8 липня. Вони тривали без перерви до ночі п'ятниці, 9 липня, і були відновлені сьогодні, в понеділок.

За повідомленнями Незалежної профспілки гірників, протестувальники вимагають виплатити їм майже 90 млн грн заборгованої зарплати. Голова Незалежної профспілки гірників ”СхідГЗК” Дмитро Бондарєв стверджує, що гірникам обіцяли виплатити 84 млн грн, але на підприємстві грошей досі немає. Не розраховуються навіть із тими, хто звільняється чи йде у відпустку.

Читайте також: Держава стабільно надає субвенцію на зарплати шахтарям — Шмигаль

До акцій протесту з перекриттям трас працівники шахт Інгульської, Смолінської та Новокостянтинівської на Кіровоградщині вдавалися наприкінці 2020 - на початку 2021 року, коли шахти виводили у простій, а також у червні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-