Садовий оприлюднив проєкт нового СІЗО у Львові

Садовий оприлюднив проєкт нового СІЗО у Львові

Фото
Укрінформ
Архітектори Sulyk Architects перемогли в конкурсі на будівництво нового СІЗО у Львові. Слідчий ізолятор може стати пам’яткою сучасної архітектури.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ. 

«Маємо результати архітектурного конкурсу на проєкт будівництва слідчого ізолятора у Львові. Перемогли львівські архітектори Sulyk Architects. Майбутній комплекс буде розташований на вул. Збиральній. Його будуватиме Міністерство юстиції. Громаді Львова важливо, щоб ця будівля виконувала не лише свої прямі функції, але й доповнювала архітектуру міста», - зазначив Садовий.

Він також наголосив, що даним проєктом Львів хоче донести, що кожен, чию вину не доведено в суді, має право на людські умови. Ніхто не говорить про VIP-санаторій, але мінімальний комфорт все ж має бути навіть у таких установах.

Читайте також: У Львові на території першої приватизованої колонії побудують кампус IT-компанії

«Це цікавий досвід. В Україні подібних проєктів ще не реалізовували. А чи може СІЗО бути пам’яткою сучасної архітектури?», - додав Садовий.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції має намір збудувати неподалік «Епіцентру» у Львові на вул. Збиральній новий слідчий ізолятор. Територія нового СІЗО складатиметься з п’ятьох режимних корпусів, лікарні на 150 місць, спортзалу, збірного та слідчого відділень. Загалом одночасно у новому СІЗО зможе перебувати 720 чоловіків та 70 жінок і неповнолітніх. Окрім того, на території слідчого ізолятора облаштують сектор максимального рівня безпеки на 50 людей. На території слідчого ізолятора також будуть їдальня, лазня, клуб, крамниця і пекарня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-