Демонтований радянський монумент Слави у Львові перенесли в музей «Територія терору»

Демонтований радянський монумент Слави у Львові перенесли в музей «Територія терору»

Фото
Укрінформ
Радянський монумент Слави у Львові повністю перенесли в музей «Територія терору».

Про це у Фейсбуці повідомив музей «Територія терору», передає Укрінформ.

«Переміщення монументу Слави до музею «Територія терору» наразі завершено. З квітня цього року тривав демонтаж радянського монументу Слави. Частини монументу перевозили до нашого музею - 12 червня завершилось переміщення 4, 5 і 6 горельєфів. Наразі довгий процес "переїзду" закінчений», - йдеться в повідомленні.

У музеї додали, що відвідувачі можуть побачити демонтований радянський монумент на території комплексу. Команда досі працює над облаштуванням частин горельєфу.

Читайте також: На Хмельниччині знесли останній пам’ятник Леніну

Як повідомляв Укрінформ, рішення про демонтаж монументу Слави було прийняте міською радою ще в 2018 році, комісія визнала його аварійний стан. В 2019 році знесли 30-метрову стелу монумента, а також демонтували велику радянську зірку, розташовану на бетонній стіні.

Монумент бойової слави радянських Збройних сил у Львові - меморіал на пам'ять про радянську армію. Відкрили його у травні 1970 року. Ансамбль меморіалу складався з 30-метрової стели, бетонної композиції з фігурами воїнів та алегоричних фігур радянського воїна і «Батьківщини-матері».

У Львові найближчим часом оголосять архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію облаштування території, обмеженої вулицями Стрийської, Героїв Майдану, Вітовського та Франка. На місці монументу бойової слави радянських Збройних сил мають облаштувати меморіал вшанування українського воїна.

Фото: Територія терору

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-