На Харківщині екоактивісти витягли з річки 30 тонн сміття

На Харківщині екоактивісти витягли з річки 30 тонн сміття

Укрінформ
Екоактивісти під час суботників витягли близько 30 тонн сміття з річки Уда під Харковом.

Про це написав у Фейсбуці екоактивіст з Харкова, організатор екоакції «Чисті Уди» Артем Приходько, передає Укрінформ.

«За шість субботників ми дістали з води щонайменше 30 тонн сміття: скло, пластик, медичні відходи та колоди, що перекривають течію та утворюють ці скопища. Все, що можливо, ми сортуємо та відправляємо на повторну переробку», - розповів Приходько.

За його словами, тони побутового та промислового сміття утворюють у річці цілі острови, з якими власноруч борються небайдужі харків‘яни.

«Треба прийняти відповідні міри, спрямовані на очистку усіх річок України та превентивні дії, котрі допоможуть запобіганню засмічення річки Уди у майбутньому», - підкреслює екоактивіст.

Він звернувся до Президента Володимира Зеленського із закликом вжити заходів, спрямованих на очистку річок та превентивні дії, котрі допоможуть запобіганню засмічення річки Уди у майбутньому.

Читайте також: Львів готується до найбільшого екологічного фестивалю 2021 року

Раніше повідомлялося, що 22 червня у Харкові екоактивісти продемонстрували на площі Конституції тонну сміття, виловленого протягом 5 тижнів з річки Уди: спресовані пластикові пляшки та пакети, використані електричні лампочки, металобрухт, коробки зі шприцами.

Перший суботник за участю мешканців селища Бабаї з прибирання сміття з річки Уди відбувся 15 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-