Волонтери Снігурівської громади пошили для лікарні 50 комплектів постільної білизни

Волонтери Снігурівської громади пошили для лікарні 50 комплектів постільної білизни

Децентралізація
Укрінформ
У Снігурівській громаді на Миколаївщині розпочали реалізацію волонтерського проєкту за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», волонтери пошили та вже передали лікарні 50 комплектів постільної білизни.

Про це Укрінформу повідомили у Миколаївському регіональному офісі Програми.

«22 червня у Снігурівській районній лікарні відбулася передача першої партії постільної білизни, пошитої волонтерами громадської організації «ВІВАТ». Швейне обладнання та тканину придбали в рамках проєкту «Допоможемо. Підтримаємо. Пошиємо: підтримка закладів охорони здоров'я в боротьбі з COVID-19 шляхом пошиття захисних халатів, постільної білизни та подушок», який підтримала «U-LEAD з Європою». Співфінансування надала Снігурівська міська рада», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Плани місцевих бюджетів Одещини за п’ять місяців перевиконали на 311 мільйонів

Лікарня отримала перші 50 комплектів із 170 запланованих. Всі пошиті волонтерами вироби будуть зараховані на баланс Снігурівської лікарні.

У регіональному офісі нагадують, що конкурс «Волонтерство в громаді» оголосили наприкінці 2020 року. Його метою є розвиток культури волонтерства та заохочення волонтерських ініціатив у територіальних громадах України для подолання актуальних викликів, зумовлених пандемією COVID-19.

Ініціювати та подавати проєкти могли сільські, селищні та міські ради громад з населенням до 50 000 осіб у співпраці з неприбутковими організаціями (громадськими об’єднаннями, благодійними організаціями, комунальними закладами/установами). Від Миколаївської області перемогу здобула Снігурівська громада.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-