Екологи звинувачують у руйнуванні приморських схилів на Одещині недобросовісних підприємців

Екологи звинувачують у руйнуванні приморських схилів на Одещині недобросовісних підприємців

Укрінформ
До руйнування прибережних схилів у с. Лебедівка на Одещині призвела незаконна господарська діяльність - викопаний для вилову риби канал і розкрадання піску.

Про це повідомила у Фейсбуці керівник Національного природного парку "Тузлівські лимани" Ірина Вихристюк, передає Укрінформ.

"Про такі наслідки – руйнування схилів в Лебедівці, ми, Національний природний парк "Тузлівські лимани", писали, попереджали не раз... Місяців два тому голові Тузлівської територіальної громади Покровщук Л. детально надали роз'яснення, що очікує Лебедівку у зв’язку з наявними антропогенними факторами, а саме: функціонуванням незаконного каналу", - зазначила Вихристюк.

За її словами, канал було вирито 5 років тому як пастку для нелегального вилову риби. При цьому через нього «вимивається» найцінніший рекреаційний ресурс – пляж Лебедівки.

Читайте також: На Одещині відновили пошуки на місці зсуву ґрунту у Лебедівці

"Сотні тисяч кубів піску вилучаються з каналу щороку під час розчисток. Його не повертали в природу (на пляж) як компенсацію, а в такий же нелегальний спосіб продавали. Пляж... можна і зараз побачити у великих буртах піску біля каналу", - додала керівник заповідника.

Цьогоріч, зауважила вона, біля Лебедівки з'явився ще один антропогенний об’єкт. Це 80-метровий причал в прибережній акваторії моря, задача якого – захист нелегально зведеної на пляжі триповерхової споруди. За цим фактом 46-річному підприємцю оголосили підозру за ч. 4 ст. 197-1 Кримінального кодексу України (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво). Зведення причалу посилило нищення пляжу і руйнування схилів, а велика кількість опадів лише пришвидшила цей процес, стверджує Вихристюк.

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня біля села Лебедівка на Одещині на березі моря поруч з базою відпочинку "Жемчужина" стався обвал ґрунту на площі близько 150 кв. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-