На Луганщині через борги знеструмили шахту «Гірська»

На Луганщині через борги знеструмили шахту «Гірська»

Укрінформ
На Луганщині енергетики відключили від електропостачання шахту «Гірська» Державного підприємства «Первомайськвугілля».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив народний депутат України, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«За борги за електроенергію знеструмлено шахту «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» (Луганщина). Підприємство, що знаходиться на лінії розмежування, повністю відключають від електроенергії. Відключають водовідлив. Об 11 мають бути вимкнуті вентилятори головного провітрювання. Повне знеструмлення шахти хоча б на декілька годин може призвести до незворотних процесів - затоплення шахти та прилеглих територій», - повідомив Волинець.

За його словами, безповоротно будуть втрачені (затопленi) балансові запаси вугілля та гірничі виробки, обладнані діючим гірничо-шахтним устаткуванням та електрообладнанням. Без засобiв iснування залишаться шахтарi та їхні сім’ї, наголосив профлідер.

Він зазначив, що питання потребує негайного вирішення на найвищому державному рівні, бо йдеться про соціальну, екологічну та економічну кризу цілого регіону.

Читайте також: В Україні зарплатний борг перед шахтарями знову сягнув ₴1,25 мільярда - Волинець

Напередодні питання можливого знеструмлення шахт у Луганській області розглядалося на регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Луганській облдержадміністрації. Зокрема, Луганській філії ДП «РЕМ» рекомендовано здійснити заходи для недопущення відключення та забезпечення енергоживлення вентиляційного та водовідливного обладнання цих шахт. Відповідні листи направлені до уряду.

Як повідомив кореспонденту Укрінформу директор Департаменту житлово-комунального господарства ЛОДА Віталій Сурай, у окремої шахти «Гірська» немає власних боргів, але два державних об’єднання, що працюють на території області, мають сукупний борг за електроенергію 1,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-