Мер Славутича хоче збільшити потік туристів уп'ятеро

Мер Славутича хоче збільшити потік туристів уп'ятеро

Укрінформ
Цього року влада Славутича ухвалила Стратегію розвитку міста з фокусом на освіту, індустрію гостинності, нішеві сегменти наукових, освітніх і розважальних заходів та туризм.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив мер міста Славутич Юрій Фомічев.

«У 2019 році ми отримали статус Малої культурної столиці України та грант від Українського культурного фонду на реалізацію проєкту, який було перенесено через пандемію на 2021-й рік. Тому Стратегічний план розвитку Славутича до 2025 року, який був затверджений на сесії міської ради 31 травня 2021 року, місто прийняло, зокрема, з фокусом на розвиток освіти, індустрії гостинності, нішеві сегменти наукових, освітніх та розважальних заходів і туризм», - розповів міський голова.

Він відзначив три головні складові Стратегії: IT та енергетика – 13%, культура та туризм – 38%, умови ведення бізнесу та інвестиційна привабливість міста – 50% як складові економіки.

Читайте також: Мер Славутича назвав середню зарплату у місті – трохи більше за 18 тисяч

«Серед іншого, в контексті підвищення якості та комфорту життя містян ми розробили цільову програму і працюємо над розробкою безбар’єрних рішень для розбудови та розвитку безбар’єрного та доступного простору для маломобільних груп населення і сімей з дітьми», - додав Фомічев.

Говорячи про розвиток туризму, мер зауважив, що в «доковідні» часи місто мало трошки більше, ніж 2 тисячі туристів на рік. Це невелика кількість для міста, яке прагне розвивати креативні індустрії й туризм. На найближчі 5 років завдання збільшити цей потік до 10 тисяч.

Читайте також: За століття на ЧАЕС треба розібрати 4-й блок і створити «зелену галявину» - мер Славутича

«Наша мета - щоб у Славутичі щомісяця відбувалися події, які б привертали увагу щонайменше 1 тисячі, а краще – 2 тисяч людей. І ми готові забезпечити це ресурсом, нашими робочими місцями, нашими підприємцями, залучати інший бізнес для того, щоб розвивати Славутич», - підсумував очільник міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-