Конвертцентр з оборотом понад 100 мільйонів «накрили» на Харківщині

Конвертцентр з оборотом понад 100 мільйонів «накрили» на Харківщині

Фото, відео
Укрінформ
У Харківській області викрили угрупування, яке займалося нелегальною конвертацією коштів, використовуючи картки, оформлені на мешканців тимчасово окупованих територій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба.

За даними правоохоронців, зловмисники з Харкова вибудували незаконну схему отримання готівки громадянами на тимчасово окупованих територіях України.

«Ділки використовували для незаконних грошових операцій банківські картки, оформлені на підставних осіб - мешканців тимчасово окупованої території України. Загалом фігуранти проконвертували грошові активи на суму понад 100 млн гривень, щодо яких фактичні обставини свідчать про їх одержання злочинним шляхом», - ідеться в повідомленні.

Проведено 11 обшуків в офісних і житлових приміщеннях, а також транспортних засобах осіб, причетних до організації оборудок. У результаті вилучено готівкові кошти на суму понад 1 мільйон гривень, а також 40 банківських карток, комп'ютерну техніку, мобільні термінали, документи та відомості, що підтверджують злочинну діяльність.

За попередньою інформацією, збитки державному бюджету оцінюються приблизно у 13 млн гривень. Проводяться заходи щодо викриття повного механізму здійснення протиправної діяльності.

Читайте також: ДФС викрила у Києві конвертцентр із річним обігом у понад ₴1 мільярд

Як зазначається, заходи проводили співробітники управління оперативно-розшукової діяльності Східного регіонального управляння Держприкордонслужби спільно із ГУ ДФС у Харківській області за силової підтримки бійців прикордонного загону «Дозор» під процесуальним керівництвом Харківської облпрокуратури.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-