На Одещині колишнього військового судитимуть за співпрацю з «ДНР»

На Одещині колишнього військового судитимуть за співпрацю з «ДНР»

Укрінформ
Колишнього військовослужбовця з Одеської області судитимуть за співпрацю з терористичною організацією «ДНР».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

«Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, підозрюваного у злочинах проти основ національної безпеки держави та сприянні діяльності терористичної організації», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, мешканець Одещини, колишній військовий, сприяв діяльності терористичної організації «ДНР». Він проводив розвідувально-підривні акції на території південних областей України, а також збирав і передавав до так званого «міністерства державної безпеки ДНР» інформацію про діяльність формувань ЗСУ.

Підозрюваний налагодив мережу здобуття інформації серед військовослужбовців, використовуючи при цьому різні методи схиляння до співпраці з ним.

Читайте також: На Тернопільщині офіцера поліції підозрюють у держзраді

Зібрану інформацію він за допомогою мобільного месенджера протягом 2019-2020 років передавав до терористичної організації «ДНР», за що отримував гроші.

За клопотанням прокуратури зловмисник перебуває під вартою. За державну зраду, яку йому інкримінують (ст. 111 КК), законом передбачено до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня контррозвідники СБУ затримали жителя Донецької області, завербованого представниками так званого «міністерства державної безпеки ДНР», підконтрольного російським спецслужбам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-