В Яремче у фотографа відібрали червонокнижного орлана-білохвоста

В Яремче у фотографа відібрали червонокнижного орлана-білохвоста

Укрінформ
В Яремче Івано-Франківської області поліція та працівники Держекоінспекції вилучили у фотографа орлана-білохвоста.

Про це повідомляє Eco-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи на своїй сторінці у Фейсбуці.

«ДЕІ та поліція вилучили у фотографа в Яремче та передали нам дорослого самця орлана-білохвоста. Обстежуємо, лікуємо та прилаштовуємо птаха у реабілітаційний центр для хижаків», - йдеться у повідомленні Центру реабілітації дикої природи.

Як зазначили кореспонденту Укрінформу у Галицькому НПП, птаха передали до Реабілітаційного центру, який знаходиться в місті Сатанів на Хмельниччині. Наразі його стан оцінюють як задовільний. Щоправда, у 7-річного орлана почалась линька і його будуть ще обстежувати ветеринари центру.

Читайте також: На Херсонщині знову гинуть червонокнижні птахи – директор «Асканії-Нової»

Раніше рух за права тварин UAnimals вимагав від правоохоронців зупинити знущання з тварин у курортному Яремче, де експлуатували екзотичних птахів та звірів для фотопослуг. Обурені такою ситуацією туристи неодноразово звертались до зоозахисників та поліції.

Орлан-білохвіст — птах ряду соколоподібних родини яструбових. Один із найбільших представників хижих птахів Євразії, розмах крил сягає 2,5 м. Характерною рисою виду є білий хвіст у дорослих особин (у молодих птахів забарвлення хвоста буре).

Орлана-білохвоста занесено до усіх трьох видань Червоної книги України. В останньому (2009 р) його віднесено до категорії «рідкісний».

Фото: @EcoHalychWildlifeRehab  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-