На Житомирщині завершили ремонт амбулаторії

На Житомирщині завершили ремонт амбулаторії

Велике будівництво
Укрінформ
У Гришковецькій громаді Житомирській області будівельники закінчили роботи у приміщенні амбулаторії загальної практики сімейної медицини. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко у Фейсбуці.

Він зазначив, що це вже четверта з початку 2021 року амбулаторія, що готується до відкриття на Житомирщині. Загалом у регіоні за 2020-2021 роки закінчено роботи у 13 сільських амбулаторіях.

Амбулаторія у смт. Гришківці Бердичівського району буде обслуговувати близько 5 тисяч мешканців громади, що підписали декларації з сімейним лікарем. Раніше амбулаторія у Гришківцях займала невеличке приміщення, що було збудовано майже 70 років тому. За багатьма медичними послугами людям доводилося їхати до райцентру, тому що можливості надавати їх на місці не було.

Незабаром пацієнтам стануть доступними сучасні медичні послуги європейського рівня. Для цього амбулаторію оснастять усім медичним обладнанням, комп’ютерною технікою та меблями відповідно до табеля оснащення, затвердженого МОЗ. Підключення до високошвидкісного інтернету дозволить надавати послуги телемедицини.

«Нова амбулаторія повністю відповідає усім сучасним вимогам, зокрема й для надання послуг людям з інвалідністю», — підкреслив голова Житомирської ОДА.

Проєктом передбачені кабінети лікаря, для щеплення, здорової дитини, лабораторія. Аби амбулаторія могла прийняти перших пацієнтів, залишилось зробити благоустрій території та отримати необхідні дозволи.

Читайте також: На Черкащині відкрили приймальне відділення обласної лікарні

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко раніше розповів, що президентська програма цього року продовжить розбудову соціальної інфраструктури. Планується збудувати або відремонтувати 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів, 177 приймальних відділень у лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-