У Маріуполі із затоплених будинків врятували п'ятьох літніх людей

У Маріуполі із затоплених будинків врятували п'ятьох літніх людей

Фото
Укрінформ
У Маріуполі бійці ДСНС врятували п’ятьох людей літнього віку із будинків, які були затоплені через негоду та розлив Старокримського водосховища.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці керівник Донецької військово-цивільної обладміністрації Павло Кириленко.

«32 присадибні ділянки та будинки у Маріуполі підтоплені через розлив Старокримського водосховища. Під час обстеження території рятувальники ДСНС за допомогою автівки та надувного човна врятували п’ятьох осіб літнього віку», - повідомив очільник області.

Він пояснив, що на гідротехнічних спорудах, які належать Кальчицькій громаді і перебувають у несправному технічному стані, сталася аварія. У результаті великий масив води потрапив до Старокримського водосховища, розташованого на території Маріуполя.

Рівень води не знижувався, вона переливалася через дамбу водосховища. Окрім житлових будинків та присадибних ділянок, від розливу постраждав міст через річку.

«Загалом Старокримське водосховище має достатній об’єм, аби прийняти кількість води, що зазвичай проходить із повінню. Але цього разу надходження води більше, ніж будь-коли», - констатував Кириленко.

Голова Маріупольської районної ради Степан Махсма у Фейсбуці опублікував відео з місця події, де можна побачити, як вода розмила дамбу.

«Це, дійсно, лихо, яке довгі роки не траплялося. Про це говорять і місцеві жителі», - зазначив Махсма.

Об'їжджаючи місця підтоплення, він показав в іншому опублікованому відео наскільки сильно підтоплені житлові будинки в селі Кременівка, які дуже постраждали і де «жителі борються зі стихією».

Читайте також: «Маріуполь, пливемо»: зливи паралізували рух транспорту у місті

Як повідомлялося, на засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кальчицької сільської громади розглянуто питання щодо ліквідації наслідків підмиву дамби, а також можливого її руйнування поблизу села Малоянисоль Маріупольского району. Також на засіданні прийнято рішення щодо необхідності оцінки стану дамби і можливості її руйнування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-