Через кордон із Румунією вночі пробрався «літак-нелегал»

Через кордон із Румунією вночі пробрався «літак-нелегал»

Фото, відео
Укрінформ
Прикордонники Чернівецького загону зафіксували факт незаконного перетину державного кордону літаком з Румунії в Україну. Літак затриманий на аеродромі біля Бердичева.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ.

Факт незаконного перетину державного літаком держкордону України з боку Румунії прикордонники зафіксували у ніч з 16 на 17 червня.

«Оперативні співробітники Держприкордонслужби встановили місце ймовірного приземлення порушників – аеродром неподалік від міста Бердичів. На місце, підготовлене для посадки повітряного судна, прибули співробітники оперативно-розшукового підрозділу Житомирського прикордонного загону. Коли літак приземлився, правоохоронці висунулися для затримання. Помітивши наближення прикордонників, повітряне судно знову почало рух та піднялось у повітря. Невдовзі співробітники Житомирського загону затримали на аеродромі особу, яка з землі координувала дії екіпажу літака. Після чого АН-2 знову здійснив посадку», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила злочинців, які переправляли нелегалів до ЄС

У ДПСУ додали, що на борту літака перебували троє осіб, яких було затримано. Також під час огляду місця події виявлено радіостанції, ліхтарі та інше приладдя для організації незаконного злету та посадки.

За даним фактом до компетентних органів надіслане повідомлення про виявлення правопорушення за ознаками ст.334 ККУ «Порушення правил міжнародних польотів» та ст.332-2 ККУ «Незаконне перетинання державного кордону України».

Обставини правопорушення з’ясовуються.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-